2014. január 26., vasárnap

Téli bagatellek

Ha hó, akkor irány a Remete. Ez az a pont Szekszárdon, ahol minden együtt van (vagy volt) ami lelkemnek kedves egy néhány perces kiszabaduláshoz. Jól megközelíthető, nyugodt csendes, falusi hangulatot árasztó hely, mély lelkiségű  műemlékek, évszázados fák, és  a természet közelsége. 

Az utóbbi időkben másoknak is kedve tellett ezekben, így aztán rengetegen költöztek ide. Egy egész új utca nyílt itt a közelben, ahová jellemzően a gazdagabb szekszárdiak költöztek ki. Így aztán a hely vesztett is meghittségéből.

A stációk felújítása is elkészült. Szép lett az összkép. Én csak azt sajnálom, hogy a Kálvária három mellékalakját,  Mária , Szt. János és Mária Magdolna gyönyörű barokk szobrát még nem állították helyre. Erre különösen Szt. Jánosnak van kevés esélye. Az ő szobra még mindig ott hever, jelen esetben a hó alatt, és csak mállik tovább. Régebbi képek a Kálváriáról itt.

Hideg teleken Remete-csurgó körül érdekes jégformák jelennek meg. A vízből éppen a egy szalonka ivott, de nem tudtam lefényképezni, olyan gyorsan elhúzott.

Jég 2.

Jég 3.

Ma csak a kert végben lévő etetőhelyen volt némi jövés-menés abban a tíz percben, amíg figyeltem.
Persze főként verebek, de egy balkáni gerle is. 

Élvezik ezt a lakmározóhelyet.